به پيروي از تعاليم عاليه اسلام، در جهت حفظ شئون و حقوق اجتماعي زنان سرپرست خانوار نيازمند و خانواده هاي نيازمند و زدودن آثاز فقر از جامعه اسلامي به منظور اجراي قسمتي از اصل بيست و يکم و بيست و نهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران برنامه حمايت و توانمندسازي در بهزيستي در حال اجرا مي باشد . نظر به اينکه زنان با قبول سرپرستي خانواده در موقعيت جديدي قرار مي گيرند که مواجه شدن با مشکلات مادي و معنوي عديده از آن جمله خواهد بود . به منظور حداقل رساندن مشکلات اين قشر محروم، ضروري است خدمات حمايتي ، آموزشي ، مددکاري و فني و حرفه اي و...... گسترده اي به اين افراد ارائه گردد.
اهداف :
- توانمندسازي زنان سرپرست خانوار در ابعاد مختلف اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي و ...
- تقويت کارکردهاي خانواده
- رسيدن به خانواده اي سالم
- تقويت و تحکيم بنيان خانواده
- دستيابي به تعادل اجتماعي
- افزايش کيفيت زندگي
- ايجاد امنيت و آرامش
مشخصات عمومي خدمت گيرندگان ( شرايط عمومی)
- افراد و خانواده هاي نيازمندي که درآمد ماهيانه آنها از 40 درصد حداقل دستمزد قانون استخدام کشوري کمتر باشد.
- زنان و دختراني که بنا به دلايلي از قبيل فوت ، طلاق ، مفقودالاثر شدن ، اعتياد ، محکوميت به زندان ، از کارافتادگي ، اعزام به سربازي سرپرست ، سرپرستي خود يا خانواده را به عهده دارند.
- ايراني بوده يا تابعيت جمهوري اسلامي را پذيرفته باشند.
- از مستمري بازنشستگي ، از کارافتادگي ساير مؤسسات يا قوانين حمايتي ديگر برخوردار نباشند.
- اشتغال پايدار آنان در زمان مراجعه مقدور نباشد .
طرح ها و فعاليت ها :
- ارائه حمايت هاي اجتماعي و مالي مستمر و غيرمستمر به خانواده هاي تحت پوشش شامل پرداخت کمک هزينه ماهيانه ( مستمري ) و کمک هاي غيرمستمر شامل کمک هزينه مسکن ، اشتغال ، درمان ، تحصيلي ، آموزشي ، لوازم ضروري زندگي و ...
- برنامه ريزي و نظارت بر بيمه خدمات درماني گروههاي هدف سازمان اعم از شهري ، روستايي و بيمه ايرانيان
- برنامه ريزي و نظارت بر بيمه اجتماعي زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اعم از شهري و روستايي جهت تأمين آتيه اين گروه از اقشار نيازمند جامعه شامل زنان سرپرست خانوار 50 -18 سالي که تحت پوشش هيچ گونه بيمه اجتماعي نباشند .
- طرح فقرزدايي اجتماع محور با تأکيد بر اصل مقابله با آسيب ها ، مشکلات و مسائل اجتماعي واقتصادي با ارائه آموزشهاي لازم به منظور مشارکت افراد جامعه جهت پيگيري وحل مسائل و مشکلات خود و هدف از آن توانمندسازي جوامع محلي به منظور کاهش فقر و ساير مسائل جوامع ميباشد.
- نظارت و ارزيابي عملکرد مؤسسات و انجمن هاي خيريه ، کلينيک هاي مددکاري اجتماعي و مجتمع هاي خدمات بهزيستي غيردولتي در راستاي اصل 44 قانون اساسي به منظور واگذاري خدمات به بخش غيردولتي.
- به منظور مشارکت فعال زنان در عرصه هاي مختلف اجتماعي ، اقتصادي مي بايست به آنها به عنوان يک نيروي فعال و کارآمد نگريسته شود. شکل گيري گروههاي هميار زنان سرپرست خانوار و فعاليت در اين گروهها مي تواند نقش مؤثري در اجراي اين مهم داشته باشد .
- تشکيل و شرکت در کميته هاي تخصصي از جمله کميته توانمندسازي ، کميته تخصصي کلينيک هاي مددکاري اجتماعي – کميته اشتغال و ساير کميته هاي مربوطه
- مکاتبات مربوط به بخش وظيفه عمومي فرزندان خانواده هاي تحت پوشش ( انتقال ، بخشودگي اضافه خدمت ، معافيت از خدمات سربازي و ... )
- پرداخت کمک هزينه هاي تحصيلي به دانش آموزان و دانشجويان تحت پوشش برابر مقررات مربوطه
-ارائه شيرخشک يارانه ای به خانواده های دارای فرزندان چندقلو و شيرخوار
- پيگيري جهت تشکيل گروههاي خوديار در راستاي طرح تأمين مالي خرد از طريق مراکز غيردولتي به منظور بهبود معيشت اقتصادي زنان نيازمند و پيشگيري از آسيب ها و فقر اقتصادي دراين گروهها .